De Voorhof zoekt verbinding

De Voorhof zoekt verbinding

Als de kerkzaal bijna is opgeruimd, staat hij ineens naast me. Een wat oudere meneer, en hij kijkt een beetje ernstig. “Dag”, zeg ik en ik knik hem toe. “Het leek wel een startdienst”, zegt hij. Ik probeer zijn blik te peilen. Vond hij dat fijn, of hebben we wat hem betreft de plank misgeslagen? “Er gebeurde wel veel hè”, zeg ik, “en het duurde ook een beetje lang?”. “En het wás ook een soort startdienst”, gaat hij verder, “voor ons, als gemeente. Wij hebben vandaag een nieuwe start gemaakt, met elkaar...”

Verderop staat een ander gemeentelid. Breed gebarend staat hij naast de voorzitster. “Het was een goed gesprek!”, zegt hij met stemverheffing, “maar ik wil álles weten! Ook wat er in de andere groepjes is gezegd! Dat is belangrijk! Zullen jullie alles bewaren? En krijgen wij dat dan ook?” Waarderende gemeenteopbouw genereert betrokkenheid. Waarvan akte!

De gemeente keek die morgen met andere ogen naar zichzelf. En deed ontdekkingen. Meer weten over deze bijzondere dienst? En over hoe het nu verder gaat? Vraag het hele artikel hierover op!

Juni 2017, Els Deenen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.