Over ons

Else Roza en Els Deenen vormen samen het team van MET ANDERE OGEN, specialisten waarderende gemeenteontwikkeling. Wij geven leiding aan de leergemeenschap in samenspraak met de Stichting Waarderende Gemeenteopbouw en de afdeling Ondersteuning Gemeenten van het Landelijk Dienstencentrum van de Protestantse Kerk Nederland.

Waarderende gemeenteontwikkeling brengt mensen en geloofsgemeenschappen bij hun kern: samenleven in liefde, zoals Jezus dat heeft voorgedaan. Het was de droom van Jan Hendriks dat gemeenten en parochies volop gastvrij zouden zijn. Met zijn boek 'Goede wijn. Waarderende gemeenteopbouw' (Kok, Kampen) introduceerde hij waarderende gemeenteopbouw in Nederland. Jan is in 2016 overleden. Wij hebben veel van hem geleerd en willen onze kennis en ervaring doorgeven aan anderen. We willen met jullie bouwen aan geloofsgemeenschappen die Gods liefde ruimhartig doorgeven.   

Els is dagvoorzitter van de 2e landelijke dag over waarderende gemeenteopbouw
Else is praktijkdocent van de  eerste post-HBO module waarderende gemeenteopbouw

Op verzoek van Jan Hendriks hielden Els en Else in 2013 allebei een lezing op de eerste landelijke dag over waarderende gemeenteopbouw. In 2016 was Els dagvoorzitter van de tweede landelijk dag en gaf Else een workshop. In 2017 verzorgden wij samen met Nico Belo de Post-HBO module Waarderende Gemeenteopbouw voor predikanten en kerkelijk werkers. Else als praktijkdocent, Els als medevormgever van de module. Cursisten waren enthousiast.

Enthousiast

Vanaf het begin waren wij enthousiast over waarderende gemeenteopbouw. Aan den lijve ervaren we wat deze manier van werken met mensen doet: ze schakelt mensen in en schept ruimte voor activiteit en vernieuwing. Werkvormen zijn afkomstig uit de organisatie -en advieswereld en je merkt meteen de enorme ervaring die er achter zit.

Lees hier wat klanten van MET ANDERE OGEN schrijven.

Waarderende gemeenteopbouw vergt een omschakeling in denken. De focus ligt niet de op problemen, maar op het waardevolle van een geloofsgemeenschap en wat een ieder daaraan toevoegt. Als mensen die switch maken, merken ze wat het doet: het bouwt op, wakkert verlangen aan en geeft vertrouwen. Het biedt nieuw perspectief. We herkennen hierin de grondtoon van het christelijk geloof: het is Christus zelf die ons hierin voorgaat.

Om de waarderende manier van werken goed onder de knie te krijgen, hebben wij de Leergang Waarderend actieonderzoek gevolgd en allebei met goed resultaat afgerond. In tien hele dagen leerden we de kneepjes van organisatieadviseur Robbert Masselink en gastdocenten, waaronder prof. Danielle Zandee (Nijenrode).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.